Okoljska presoja “enega najčistejših nahajališč litija na svetu” je na poti do zaključka

Okoljska presoja

Critical Elements Lithium Corp. je mlajše rudarsko podjetje v napredni fazi raziskovanja s svojim vodilnim projektom Rose Lithium-Tantalum s sedežem v zalivu James Bay v severnem Quebecu v Kanadi. Podjetje ima tudi več drugih projektov z raziskovalnim potencialom za baker, nikelj, cink, svinec, zlato, srebro, redke zemlje in kovine iz platinske skupine.

Podjetje še naprej napreduje v letu 2021 pri zagonu projekta Rose Lithium-Tantalum, ki je po mnenju podjetja eden največjih nerazvitih litijevih projektov na svetu. Kratkoročni poudarek podjetja je na zagotavljanju končnih dovoljenj in financiranju projektov s prvo proizvodnjo, načrtovano za leto 2022, in pričakuje, da bo projekt Rose v celoti dovoljen leta 2021.

Nahajališče je vir trde kamnine, v katerem je litijev material visoke čistosti z nizko vsebnostjo železa in nizko sljudo. To je pomembno, saj so nujno potrebni novi viri visokokakovostnega litijevega materiala, saj povpraševanje po litijevem hidroksidu narašča in trenutne zaloge dosegajo svoje proizvodne meje.

Dejstvo, da projekt Rose gosti materiale visoke čistosti, ki jih zahteva industrija električnih vozil, pomeni zelo privlačen projekt v smislu stroškov rudarjenja, donosnosti in zaželenosti končnih uporabnikov. Podjetje namerava postati glavni akter v prihodnjem svetu oskrbe z litijem.

Vir: The Environmental Assessment of “one of the purest lithium deposits globally” is on its way to being completed (investorintel.com)

Dogodki

februar 2021

pontorsrečetpetsobned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Sledite nam:

Na strani uporabljamo samo piškotke za boljše delovanje.

Z brskanjem po naši strani se strinjate z uporabo teh piškotkov. Več o piškotkih…